Vijf aanhoudingen na schoten in Maastricht (UPDATE)

De politie in Maastricht heeft in de nacht van donderdag op vrijdag na een achtervolging twee personen aangehouden. Ze zijn verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij. Volgens de politie zijn daarbij voorzover bekend geen gewonden gevallen.

Lanaken

Rond 02.30 kreeg de politie melding van een conflict tussen enkele personen aan de Craiantstraat waarbij zou zijn geschoten. Agenten hebben een auto die er vandoor ging achtervolgd richting België. Op de Neerharenweg in Lanaken (B) zijn in samenwerking met de Belgische politie twee personen die het struikgewas in waren gevlucht aangehouden.

Dat waren een 19-jarige man en een 20-jarige man uit Maastricht. Door de Belgische politie is vannacht aan de Craianstraat een onderzoek ingesteld. Daarbij zijn ook nog drie mannen van 17, 19 en 24 jaar aangehouden. Alle verdachten zijn vrijdag door de Belgische politie gehoord en in vrijheid gesteld.

Onderzoek

Op de locatie aan de Craiantstraat is de politie gestart met een technisch onderzoek om duidelijkheid te krijgen wat er zich heeft afgespeeld. Verder doet de politie onderzoek op de plek waar de twee personen zijn gearresteerd.