Twee aanhoudingen voor cocaïnesmokkel

De politie heeft eerder deze week twee mannen aangehouden vanwege hun betrokkenheid bij het binnenhalen van cocaïnetransporten in de Rotterdamse haven. De twee zouden betrokken zijn bij een drugsorganisatie waarvan eerder al acht verdachten zijn opgepakt. 

De twee mannen die dinsdag jl. werden gearresteerd zijn een 22-jarige voormalig medewerker van een bedrijf in Rotterdam, dat gespecialiseerd is in de overslag van overzees fruit en een 46-jarige man uit Bergen op Zoom. Laatstgenoemde zou uithalers en uitpakkers hebben geregeld.

Medewerker Belastingdienst

In april van dit jaar werden in hetzelfde onderzoek al acht verdachten in de leeftijd van 23 tot 53 jaar opgepakt. Onder hen was ook en medewerker van de Belastingdienst. Er werden invallen gedaan in woningen en bedrijfspanden in Spijkenisse, Rockanje, Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Ook een bedrijfspand in Den Haag werd doorzocht.

Rolex

De rechercheurs van de landelijke recherche namen bij bovengenoemde doorzoekingen diverse dure sieraden in beslag, waaronder een Rolex van bijna 70.000 euro. Ook werden 200 xtc pillen aangetroffen en 20.000 euro aan cash. Er werd beslag gelegd op vijf auto’s  waar onder een Range Rover. Op een vakantiewoning in Rockanje  werd ook beslag gelegd.

De verdachten die in april werden opgepakt dienen op 12 oktober voor de rechter te verschijnen. Het gaat dan om een pro forma-zitting.