Twee aanhoudingen voor handel in cocaïne na berichten in Encrochat

Twee aanhoudingen voor handel in cocaïne na berichten in Encrochat

De politie heeft dinsdag twee mannen uit Eindhoven aangehouden, op verdenking van grootschalige handel in cocaïne vanuit Zuid-Amerika. Betalingen zouden zijn gedaan via ondergronds bankieren.

Verdenking

Het gaat om twee mannen van 59 en 35 jaar. Het onderzoek naar hen werd gestart, na een verdenking door de recherche op basis van – onder meer – berichten in de versleutelde berichtenserver Encrochat. Dit maakt de politie woensdagochtend bekend.

De mannen zouden cocaïne hebben geïmporteerd uit Zuid-Amerika. Ze lieten die bezorgen bij een schroothandel in Nederland. ‘Ook zou de inkoop van cocaïne mogelijk verlopen via een vorm van ondergronds bankieren’, aldus de politie. Daar wordt nog verder onderzoek naar gedaan, laat ze weten.

Doorzocht

Na de aanhoudingen heeft de politie verschillende panden doorzocht, waaronder de woningen van de verdachten en enkele garageboxen. Tijdens de doorzoekingen zijn onder andere ‘digitale middelen’ en voertuigen in beslag genomen.

De verdachten zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Dit is de reden waarom de politie geen verdere informatie over de zaak kan geven.