‘Twee aanslagen op panden familie Jamal Ben Saddik’

In België zijn donderdagnacht twee aanslagen gepleegd op bezittingen van familieleden van de bekende kickbokser Jamal Ben Saddik. Dat bericht de Gazet van Antwerpen. Er zijn twee mannen aangehouden.

Explosie

Rond middernacht vond er in Antwerpen een explosie plaats bij een autowasstraat in Deurne. Dat meldt de Gazet van Antwerpen. Dat bedrijf was tot maart van dit jaar in handen van een lid van de familie Ben Saddik. Het lijkt het zoveelste geweld dat wordt gebruikt tegen de familie van de kickbokser, aldus de Belgische krant.

Aanslag

De Antwerpse politie heeft vannacht rond 2.30 uur ook twee mannen opgepakt die vermoedelijk betrokken waren bij een aanslag op een pand aan de Stenenbrug in Borgerhout. Dat heeft het parket van Antwerpen aan Gazet Van Antwerpen bevestigd. De opgepakte verdachten hadden een wapen op zak. Ze schoten op een pand, dat voorheen in bezit zou zijn geweest als telefoonwinkel van leden van de familie Saddik.

Beschoten

Dinsdag werd de woning van de bekende kickbokser op klaarlichte dag beschoten, terwijl daar een politiecamera hing. De dag ervoor werd al een huis beschoten, een incident dat in verband gebracht werd met eigendom van de familie van Ben Saddik. In juni ontplofte er vuurwerk bij het huis van de ouders van Ben Saddik.

De kickbokser wees er toen op dat er geen aanwijzingen waren dat dit met zijn strafzaak te maken heeft.

Het lijkt er volgens de Gazet op dat vooral de twee broers van Ben Saddik het doelwit zijn, aangezien zij eerder in de dossiers van drugszaken voorkwamen.

Cryptofoons

Jamal Ben Saddik (30) is een bekende kickbokser, die het eerder opnam tegen onder meer Rico Verhoeven. Hij werd vorig jaar opgepakt in het kader van de ‘operatie Sky’ van justitie, naar aanleiding van de hack van deze berichtendienst, die werkt met versleutelde chats en veel door criminelen wordt gebruikt.

De advocaat van Saddik gaf toen aan dat zijn cliënt niets te maken heeft met drugshandel. Hij wordt ervan verdacht dat er in zijn telefoonwinkel Sky ECC-cryptofoons zijn verkocht. Sky is ook een van de sponsoren van de vechtsporter.