Twee Antwerpse havenarbeiders opgepakt om corruptie

Twee Antwerpse havenarbeiders zijn dinsdagmorgen gearresteerd omdat ze zouden hebben meegewerkt aan het binnenhalen van 750 kilo cocaïne. Die drugszending zou op 17 september 2019 uit een container met quinoa zijn gehaald.

Eén verdachte (Ishmael E.K.) werkt als straddler-chauffeur bij havenbedrijf DP World waar hij containers aan- en afvoert naar aangemeerde schepen. De andere verdachte is Rachid M. die controleur is op de kaai 1700. Daar moet hij checken of containers correct zijn verplaatst worden en of lege containers zijn opgehaald. M. komt het het Belgische Kiel maar woont al enige tijd in Nederland.

De politie is de twee verdachten op het spoor gekomen door onder andere camerabeelden te bekijken. Op de kades van DP World staan op de veel plaatsen bewakingscamera’s. Op het moment van de uithaling zouden de twee dokwerkers in de buurt van de verdachte containers zijn gesignaleerd, terwijl zij daar helemaal niet moesten zijn.

De cocaïne is niet onderschept. De politie heeft aanwijzingen dat er op de bewuste dag ongeveer 750 kilo moet zijn uitgehaald.

Afgelopen zomer werden twee andere havenarbeiders in Antwerpen gearresteerd om drugssmokkel.