Twee arrestaties in Leidse moord

Arrestatieteams hebben in de vroege ochtend van donderdag twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Zeynal E. in de Leidse Rooseveltstraat op 14 juni. Het zijn een 34-jarige man uit Zaandam en een 23-jarige man uit Purmerend, aldus de politie.

(beeld john van der tol)

Hotelkamer

Omstreeks 05.00 werd de 34-jarige verdachte in zijn woning in Zaandam aangehouden. De 23-jarige verdachte werd op datzelfde tijdstip in een hotelkamer in Purmerend aangehouden. Ook werden vanmorgen, onder leiding van een rechter commissaris, woningen doorzocht en een aantal auto’s in beslag genomen.

Meer informatie

De 50-jarige E. werd op 14 juni omstreeks 18.00 beschoten. Hij raakte zwaargewond, werd meerdere keren geopereerd, maar bezweek op 16 juni aan zijn verwondingen. De daders sloegen op een grijze motorscooter van het merk Piaggio, type Skipper, op de vlucht via het Kiljanpad en de Jan Wolkersstraat. De scooter werd later in de Weddesteeg in Leiden teruggevonden. De recherche nam voor het onderzoek ook een zwarte Volkswagen Caddy in beslag die aan het Kiljanpad werd aangetroffen en vermoedelijk is gebruikt bij het schietincident.

De politie is ondanks de aanhoudingen nog steeds op zoek naar mensen die meer informatie hebben, over het schietincident of de grijze motorscooter of zwarte Volkswagen Caddy die hierbij vermoedelijk gebruikt zijn.

Er overleefde een eerdere aanslag. Ook werd in Amsterdam iemand doodgeschoten die mogelijk slachtoffer was van een persoonsverwisseling met E..

Zie ook:

Politie geeft signalement schutter Amsterdam

‘Slachtoffer was directeur bouwbedrijf’

Man neergeschoten in Amsterdam