Twee arrestaties in moord Valkenswaard (UPDATE)

De politie heeft dinsdagmorgen twee mannen opgepakt in het onderzoek naar de moord op de 33-jarige garagehouder Mahmut Karaman, die op de ochtend van 31 december vorig jaar dood werd gevonden in zijn garagebedrijf De Vest Carcenter in Valkenswaard. 

Huis van bewaring

Een arrestatieteam hield een 37-jarige man uit Utrecht aan in zijn woning. De tweede verdachte zat in voorarrest vast in het huis van bewaring in Amsterdam voor een ander misdrijf. De politie heeft dinsdag op verschillende locaties gezocht naar bewijsmateriaal in dit onderzoek.

Bewakingscamera’s

Karaman was als vermist opgegeven. Twee vrienden gingen zoeken en vonden hem in het bedrijf aan de Vest en waarschuwden de politie. De Eindhovenaar bleek te zijn doodgeschoten. Later werd bekend dat de moord was vastgelegd door bewakingscamera’s. Iemand heeft van buiten door het raam naar binnengeschoten.

Auto

Aan de Warande in Valkenswaard is twee weken nadien een zwarte Volkswagen Golf uitgebrand. Dit was mogelijk de auto is gebruikt door de dader(s). Het voertuig en de kentekenplaten waren gestolen in Utrecht.

Zie ook:

Renault gezocht in moordzaak Valkenswaard

Mogelijk verband uitgebrande auto en moord