Twee arrestaties in zaak vermiste Belg

De Nederlandse politie heeft twee verdachten aangehouden die in verband worden gebracht met de vermissing van de Belg Jelle Leemans (27). Het gaat om een 31-jarige man uit Roosendaal en een 42-jarige man uit Rijsbergen. Beiden zijn vrijdagochtend door een arrestatieteam gearresteerd en worden maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

Zoektocht

Vorige week woensdag werd er met ruim 60 man in het bos van de Rucphense Heide in Schijf gezocht naar sporen van Leemans. Ook werd er bij een huis aan Het Dreefje in Schijf en een autobedrijf aan het Spectrum in Roosendaal onderzoek gedaan door de politie.

Drugsdeal

Volgens de politie wijst alles op dat hij bestolen is bij een mislukte drugsdeal en vervolgens is vermoord. Hij had namelijk tienduizenden euro’s op zak toen hij de ochtend van zijn vermissing naar een afspraak in Roosendaal reed.

Uit onderzoek blijkt dat er die dag rond 09:30 telefoonverkeer is geweest aan de grens en rond 10:00 in Roosendaal. De gsm van Leemans heeft voor het laatst contact gemaakt met een zendmast onder het viaduct van de A58 richting het Zuiden, daarna is de gsm uitgezet.