Twee arrestaties voor liquidatie Jaïr Wessels

Er zijn twee mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Jaïr Wessels. De recherche heeft de twee Nederlanders vannacht in Spanje en in Nederland aangehouden. Er zijn diverse huizen doorzocht. Jaïr Wessels werd op 7 juli van dit jaar neergeschoten bij station Breukelen. 

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Fouten

De schutters maakten na het beschieten van Wessels enkele belangrijke fouten. In Loenersloot staken ze hun eerste vluchtauto niet in brand; de politie heeft daardoor ongetwijfeld sporen veilig kunnen stellen. Ook een tweede vluchtauto werd door de politie getraceerd. In het programma Opsporing Verzocht toonde de politie een compositietekening van een van de mogelijke daders.

Luxe levensstijl

‘Jay’ of ‘Djaga’, zoals Wessels ook wel werd genoemd, was al lange tijd actief in de onderwereld en stond vanwege zijn luxe levensstijl al geruime tijd op de radar van justitie. Midden in het onderzoek naar zijn financiële handel en wandel werd hij geliquideerd. Na zijn dood vonden er invallen plaats door rechercheurs en FIOD bij de nabestaanden van Wessels. Verspreid over drie verschillende woningen vonden de speurders totaal 285.000 euro. De cash was goed verstopt. Ook werden een motorscooter en auto’s in beslag genomen. In het huis van Wessels zelf vond de politie wapens en drugs.

Gestolen cocaïne

De maanden voor zijn dood werd Wessels er in het criminele milieu van beschuldigd dat hij informatie had doorgegeven aan de groep van crimineel Danny K. Met andere criminelen zou hij bovendien vierhonderd kilo cocaïne hebben gestolen.

Belserang

Wessels was eerder verdachte van de liquidatiepoging op Etous Belserang in 2011. Hij crashte toen met medeverdachte York M. op de A9 bij Zwanenburg. Lees hier alles over Wessels en de moordpoging op Belserang.