Twee arrestaties moord in Spanje

De politie in Tilburg heeft afgelopen maandag twee jongens van 19 jaar uit Tilburg aangehouden omdat ze verdacht zijn  in verband met de dood van een Spaanse man van 42 jaar in de zomer van 2008 in Lloret de Mar. Zij zijn vandaag door de rechter-commissaris in Breda in bewaring gesteld. Op verzoek van de Spaanse autoriteiten is de vervolging eind 2010 overgenomen door het Openbaar Ministerie Breda.

Een team van 15 rechercheurs van de politie Midden en West Brabant onderzoekt de gewelddadige dood van de man.

 

Er hebben al getuigenverhoren bij de rechter-commissaris in Breda plaatsgevonden. Het slachtoffer is op 12 juli 2008 dood in een steegje in de badplaats Lloret de Mar aan de Spaanse Costa Brava aangetroffen. Sectie wees uit dat het slachtoffer door geweld om het leven was gekomen.

Omdat het Openbaar Ministerie in Breda de vervolging van de Spaanse autoriteiten overneemt, betekent dit dat de verdachten volgens het Nederlandse rechtssysteem berecht zullen worden. Omdat zij ten tijde van het feit minderjarig waren, betekent dit dat ze voor de de kinderrechter worden gedagvaard.

Vanwege hun leeftijd (minderjarig) ten tijde van het delict is het Openbaar Ministerie Breda terughoudend met het geven van informatie.