Twee arrestaties na politieachtervolging met snelheden van 250 km/u

Bij een politieachtervolging op de A1 zijn zaterdagnacht snelheden van 250 kilometer per uur bereikt. In Amsterdam-Noord werd een auto met Duits kenteken uiteindelijk tot stoppen gedwongen door de politie. Twee mensen zijn opgepakt.

Het gaat om een 31-jarige Kosovaar met de Deense nationaliteit en een 21-jarige Irakees. Omdat die laatste zich niet kon legitimeren, is hij door de politie aangegeven bij de vreemdelingendienst.

De achtervolging begon op de A1 bij afslag Laren. Daar negeerde de automobilist een stopteken van de politie. De agenten namen de afslag, maar de bestuurder gaf vol gas richting Amsterdam. De Amsterdamse politie zag de Mercedes met hoge snelheid rijden op de A10. De automobilist reed via de Zeeburgertunnel naar Amsterdam-Noord, waarop meerdere politieauto’s de achtervolging inzetten.

Bij een vestiging van McDonald’s kon de auto door de politie in de linkerportier worden geramd. Daarbij werd ook een toevallig passerende auto door de politie aangereden. Er raakte niemand gewond. Twee vrouwen die ook bij de twee verdachten in de auto zaten zijn niet aangehouden. De auto is in beslag genomen.