Arrestaties voor dode en gewonde in Rotterdam

De politie heeft twee mannen aangehouden voor een schietpartij op 10 december in Rotterdam, waarbij een dode viel en een man zwaargewond raakte. Het gaat om een 23-jarige man uit Rotterdam en een 21-jarige man uit Lelystad. Ze werden woensdagavond in Soesterberg aangehouden.

Bij de schietpartij kwam de 39-jarige René Francis Paul uit Sint Maarten om het leven. Hij sliep die nacht in Rotterdam bij een goede vriend. Paul was werkzaam in de transportsector, en was tijdelijk in Nederland om een vrachtwagen met een kraan te kopen.

De politie heeft huiszoekingen gedaan in de woning in Soesterberg waar de twee verdachten verbleven. Ook zijn woningen in Rotterdam en Lelystad zijn doorzocht. De verdachten worden dinsdag voorgeleid.

‘Schutters eerder in woning’

Op de avond van 10 december drongen twee daders de woning binnen. De vriend van Paul, die de deur had open gedaan, raakte daarbij zwaargewond. Hij ligt nog altijd in het ziekenhuis. Paul werd doodgeschoten.

Vermoedelijk waren de daders eerder die avond al in de woning geweest. Het is onduidelijk waarom er is geschoten. Met de man die de schietpartij overleefde is nog moeilijk te communiceren.

Opsporing Verzocht besteedde afgelopen week aandacht aan de zaak, dat leverde drie tips op. Het is onduidelijk of dat heeft geleid tot de aanhouding. Bekijk hieronder het item.