Twee arrestaties voor liquidatie Zwolle

De politie heeft twee mannen opgepakt voor de moord op Robert Voorhorst uit Zwolle. Het gaat om een 39-jarige man uit Dalfsen en een 45-jarige man uit Harderwijk. Voorhorst werd in september in Zwolle met een automatisch wapen vermoord.

Volgens de politie heeft de man uit Dalfsen de trekker van het wapen overgehaald. De man uit Harderwijk zou een auto hebben gestolen en wordt verdacht van het overtreden van de wapenwet.

De mannen werden vrijdag in Zwolle en Harderwijk opgepakt. Daarna zijn de huizen van beide verdachten, een derde woning en twee bedrijfsloodsen doorzocht. De politie vond meerder wapens en munitie. De twee worden maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie wil ‘in belang van het onderzoek’ niks zeggen over het motief van de moord. Eerder ontkende de politie wel dat het niet ging om een vergissing. Ook wil de politie niets zeggen over de derde woning en de loodsen die zijn doorzocht.

Voorhorst was volgens zijn omgeving een joviale en vriendelijke man, maar later doken toch verhalen op dat hij zich bezig zou houden met vrouwenhandel.