Twee arrestaties voor moord op Nijmegenaar

De politie in Duitsland heeft donderdag twee personen opgepakt voor de moord op Mesut Polat uit Nijmegen. De twee werden in Duisburg opgepakt. Polat verdween in november, toen hij met drugs en contant geld naar familie in Keulen reisde. Zijn lichaam onlangs al gevonden in een sluis bij Duisburg.

Het was bekend dat Polat een tussenstop in Duisburg zou maken. Zijn rijbewijs werd daar op 4 november al op straat gevonden, meldt De Gelderlander. Volgens de Duitse politie is Polat door ‘zwaar geweld’ om het leven gekomen. hij zou actief zijn geweest in de internationale drugs- en mensenhandel.

De verdachten die zijn opgepakt, zijn een man en een vrouw. Het is niet duidelijk wat hun relatie met Polat was. Het duo werd gearresteerd in de buurt van de vindplaats van het lichaam van Polat. In het huis waar zij verbleven was ook een wietkwekerij gevestigd.

Volgens de Duitse politie doet de wietkwekerij wel ‘een verband vermoeden’ met de drugshandel, maar dat zal eerst uit het onderzoek moeten blijken. De woordvoerder wilde niet zeggen hoe de politie de twee verdachten op het spoor is gekomen.