Twee arrestaties in zaken Romy en Savannah

In de onderzoeken naar de dood van de twee 14-jarige meisjes uit Hoevelaken en Bunschoten heeft de politie vannacht aanhoudingen verricht. Het gaat in beide zaken om minderjarige verdachten. De politie denkt dat de twee zaken niet met elkaar in verband staan.

In het onderzoek naar de dood van Romy uit Hoevelaken is vannacht een 14-jarige jongen uit de gemeente Ede aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood. Romy werd vrijdagmiddag 2 juni aan het Emelaarsepad in Achterveld in het water gevonden. Het onderzoek naar de omstandigheden en toedracht is in volle gang. De verdachte zit vast en wordt vandaag verhoord. De familie van Romy is hierover geïnformeerd.

Savannah

Ook in het andere onderzoek, naar de dood van de 14-jarige Savannah (foto) uit Bunschoten die op zondagochtend 4 juni is aangetroffen in het water bij het industrieterrein De Kronkels in Bunschoten, is afgelopen nacht een verdachte aangehouden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit gemeente Den Bosch. Ook dit onderzoek is nog in volle gang. De familie van Savannah is hierover geïnformeerd.

TGO

Voor beide zaken is een Team Grootschalige Opsporing aan het werk en de twee onderzoeksteams delen waar nodig informatie. Op basis van de bevindingen uit de onderzoeken tot nu toe, lijkt het er niet op dat er een verband is tussen beide zaken.