Tweede bedreigingszaak No Surrender Groningen

De politie heeft een tweede zaak van bedreiging, intimidatie en mishandeling binnen motorclub No Surrender in onderzoek. In deze zaak is maandag een 29-jarig ex-lid van No Surrender uit Groningen aangehouden.

Ontvoerd

Er speelt al een zaak waarin een lid van No Surrender werd ontvoerd en mishandeld. Een 35-jarig lid dat eerder werd aangehouden in die ontvoeringszaak, is nu ook verdachte in deze zaak. Hij blijft na een beslissing van de raadkamer 90 dagen vast zitten.

Aangifte

Een ex-lid van No Surrender uit Groningen heeft aangifte gedaan. De man zou de club zijn uitgezet, omdat hij niet vaak genoeg op clubbijeenkomsten verscheen. Hij moest dit bekopen met steeds oplopende geldboetes en meerdere mishandelingen. Ook nadat de eerder afgesproken boetes waren betaald, hielden de mishandelingen en bedreigingen niet op, aldus de politie. Dat in combinatie met de publiciteit over de aanhoudingen in de ontvoeringszaak Glimmen waren voor het ex-lid de belangrijkste redenen om uiteindelijk toch naar de politie te stappen. De politie doet onderzoek naar de intimidaties, afpersingen en mishandelingen.