Twee beveiligers opgepakt voor kluisjesroof

De politie heeft twee medewerkers aangehouden van het beveiligingsbedrijf EBN uit Breda. De twee beveiligers worden verdacht van betrokkenheid bij de grote kluisjesroof in Oudenbosch, begin maart van dit jaar. Er zijn invallen gedaan in woningen in Etten-Leur en Roosendaal. Daarbij werden financiële en digitale experts ingezet. 

Ook werd er gebruik gemaakt van een geldhond.

Inside job

Al eerder was er bij de politie het idee dat het om een inside job zou gaan. De servers van het bedrijf zijn in de maand na de roof in beslag genomen. EBN is een Bredaas familiebedrijf. Het was sinds 1919 één van de eerste particuliere beveiligingsdiensten in Nederland.

24 uur

De rovers verbleven in het weekeinde van 3 en 4 maart waarschijnlijk 24 uur in de ondergrondse ruimte van de Rabobank. Ze openden een goed deel van de ongeveer 300 kluisjes. De politie schat de omvang van de buit op meerdere miljoenen euro’s, waaronder veel goudstaven. De rovers waren kennelijk niet in staat alle buit mee te nemen. Er werden vele kilo’s aan bladgoud achter gelaten en ruim 5000 kostbare items.