Twee bomaanslagen bij Marbella

Aan de Costa del Sol zijn woensdagochtend twee bomaanslagen geweest: in Benahavís en in San Pedro. Voorzover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De politie gaat er volgens lokale media vanuit dat er sprake is van een afrekening in het drugsmilieu.

Autowasserij

Er is grote schade aangericht door de ontploffingen, die volgens de politie door explosieven zijn veroorzaakt. De eerste ontploffing was in de wijk Mirador de la Alquería, in de gemeente  Benahavís, om 00.30. Een auto en een woning raakten daarbij zwaar beschadigd.

Een paar minuten later was er een ontploffing en een grote brand op een bedrijventerrein in San Pedro. Daarbij zijn zeker vijf panden beschadigd en meer dan tien auto’s. Doelwit was kennelijk een autowasserij die eigendom was van de eigenaar van de getroffen woning in Benahavís.

Autobrand

Snel daarna was er een autobrand in Nagüeles, in Marbella. Dat ging om een dure BMW die waarschijnlijk is gebruikt bij beide aanslagen.

Op 11 september vond de politie zelfgemaakte bom in Altos de Los Monteros, boven Marbella. Een Nederlander is hiervoor deze week aangehouden.

De aanslag vond plaats op 20 meter van fitnessbedrijf van “El Maradona“, die deze zomer bij een kerk in San Pedro is geliquideerd.

Zie ook:

Zomer met geweld aan de Costa del Sol