Twee cokevangsten in Rotterdam

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam stelt onderzoek in naar twee verschillende cocaïnevangsten die dit weekend zijn gedaan in de Rotterdamse haven. Het gaat om 120 kilo in totaal. Bij één vangst zijn vijf verdachten aangehouden. Ze zijn inmiddels door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Waalhaven

In de vroege morgen van vrijdag 4 september was er een melding dat er een aantal mannen met tassen over het terrein van een containerbedrijf op de Waalhaven liep. Met behulp van politiehonden en een politiehelikopter zijn toen vijf Albanese mannen aangehouden, die zich buiten het terrein schuilhielden. Een van de verdachten werd daarbij door een politiehond gebeten. De vijf verdachten zijn in de leeftijd van 27 tot 43 jaar.

Sporttassen

Op het terrein van het containerbedrijf werd op verschillende plaatsen cocaïne gevonden. Er werd een opengebroken container aangetroffen waarin vermoedelijk cocaïne verborgen heeft gezeten. Zowel in de container als buiten op het terrein werden enkele pakketten met cocaïne aangetroffen. Ook werden enkele sporttassen met daarin pakketten cocaïne gevonden. In totaal werd ongeveer 85 kilo cocaïne in beslaggenomen.

Ecuador

Op zondag stuitte de Douane bij een controle van een containerbedrijf op de Maasvlakte opnieuw op een partij cocaïne. In een container met bananen, die afkomstig was uit Ecuador, werd ongeveer 35 kilo cocaïne gevonden. De drugs waren verpakt in pakketten, die in het motorcompartiment van de container waren verstopt.

De in totaal 120 kilo cocaïne die dit weekend in beslag is genomen heeft volgens het Openbaar Ministerie een straatwaarde van ruim 4 miljoen euro. De drugs is inmiddels vernietigd.