Weer Colombiaan uitgeleverd naar NL (update)

De Nationale Politie in Colombia heeft in Bogotá een Colombiaan aangehouden die werd gezocht in Nederland. Er liep een internationale signalering op verzoek van de Nederlandse politie. Het gaat om Jhon Arturo M. M. die in Amsterdam bij verstek is veroordeeld tot twee jaar cel wegens drugshandel. De feiten betreffen een periode in december 1999 en smokkel van 11 en 5 kilo cocaïne. M.M. zal worden uitgeleverd aan Nederland.

 

De zaak is opmerkelijk omdat de man met de allerhoogste prioriteit stond gesignaleerd. De advocaat van M.M. in Nederland is Leon van Kleef. Volgens hem gaat het Justitie alleen om die strafrestant. Er is sinds enige jaren een speciaal team dat mensen opspoort die nog een straf in Nederland moeten utizitten.

Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Colombia. Er zal nu worden onderhandeld over de uitlevering van M.M.

Mogelijk is er een speciale reden dat de Nederlandse justitie M.M. naar Nederland wil halen.

Vorige week is bij Medellin een andere Colombiaan aangehouden in een andere zaak. Hij zal worden uitgeleverd aan Nederland. Deze Walter T. is verdachte in een internationaal onderzoek naar een transport van ruim een ton naar Polen. In deze zogenoemde Vista-zaak moet ook de Nederlandse verdachte Freek de K. in terecht moet staan.