Twee daders bij liquidatie Amsterdam

Bij de liquidatie van Mohammed El Mayouri (30) zijn twee daders gezien. Zij vluchtten in een zwarte Volkswagen Golf die later in brand is gestoken. Mohammed El Mayouri  werd in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Karperweg in Amsterdam doodgeschoten nadat hij een café had verlaten.

(Foto's: politie)

Kort na de moord werd de vluchtauto, een Volkswagen Golf, in brand gestoken (foto, onder) en achtergelaten op de Sloterweg, vlak naast de politieschool. Zo bleek in de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond. 

Café

De 30-jarige Mohammed El Mayouri was in de nacht van vrijdag op zaterdag met vrienden in waterpijpcafé Fayrouz Lounge aan de Amstelveenseweg in Amsterdam. Hij verliet het café rond 02.00 uur en werd om de hoek onder vuur genomen. Volgens getuigen waren twee mannen betrokken bij de liquidatie.

VW Golf

Het waren twee mannen in donkere jassen met grote bontkraag. Zij reden in een Volkswagen Golf die begin maart is gestolen vanaf de Amsterdamse Brouwersgracht.

Volgens getuigen heeft de auto in de nacht van de liquidatie zeker anderhalf uur geparkeerd gestaan op de Karperweg. Waarschijnlijk te wachten tot het slachtoffer naar buiten zou komen.