Twee daders moord Göraler

De politie in Amsterdam zoekt twee daders voor de moord op Aytas Göraler (39) in de Slauerhoffstraat in Amsterdam Slotermeer. De schutter is een donker getinte man van ongeveer 1.85. Tijdens de moord bleef één van de daders wachten in een donkergekleurde auto, mogelijk een VW Golf. Göraler werd gedood voor de ogen van zijn 8-jarige dochter en zijn vrouw. Zijn zoontje van een jaar oud had hij tijdens het schieten op de arm. Hij stierf ter plekke.

Wonder

Het is een wonder dat het kind ongedeerd is gebleven. Volgens de politie heeft de schutter welbewust het risico genomen het kind te raken. De liquidatie gebeurde om ongeveer 22.15. Getuigen zeggen dat in de buurt een man in een donkere jas enige tijd heeft staan wachten. De schutter is na het schieten op de bijrijdersstoel gaan zitten. De auto is met hoge snelheid vertrokken. via de Joannes Reddingiusstraat in en vervolgens linksaf richting de Louis Couperusstraat.

Failliet

Aytas Göraler was eigenaar van een schoonmaakbedrijf maar verkocht dat en stopte in 2005 al zijn geld in feestlocatie The Sand in het Westelijk Havengebied. Een paar jaar later is hij failliet gegaan en The Sand ging in andere handen over.

Foute contacten

Volgens de politie heeft onderzoek uitgewezen dat Göraler 'foute contacten' had en dat daarin mogelijk de oorzaak van de moord ligt. Er is een eerder zakelijk geschil geweest. Misschien is dat zodanig uit de hand gelopen dat hij erom is vermoord.

{youtube}f27sOjs5IKY{/youtube}