Twee daders bij moord De Meern

De moord op Wout Sabee (70) afgelopen vrijdag is gepleegd door twee daders die ontkwamen in een grijze Kia Optima. Sabee stond voor zijn woning aan de Rijksstraatweg in De Meern toen vanuit de voorbijrijdende Kia werd gevuurd.

Perkje

Volgens Opsporing Verzocht gebeurde dat om 11:37. Sabee reageerde razendsnel en rende de tuin van zijn buren in. De schutter was vermoedelijk een donkergetinte man. Hij stapte uit de auto, ging achter Sabee aan en schoot Sabee dood in het perkje schuin achter zijn huis.

Woerden

Getuigen zagen de grijze Kia met daarin in ieder geval de schutter en de bestuurder hard wegrijden, richting de Meerndijk en A12. Daar verloren de getuigen hem uit het oog. De Kia Optima is twee dagen later, op 26 juni, in Woerden op de hoek van de Pyreneeen- en Harzstraat uitgebrand teruggevonden. De auto is op 3 maart dit jaar in Waalwijk gestolen.

Rond het moment dat de aanslag op Sabee werd gepleegd reden er een fietser en een bromfietser over de Rijksstraatweg. Ook passeerde er een lijnbus. De politie zoekt nog getuigen.