Twee dode baby’s gevonden in Heerhugowaard

Er zijn in Heerhugowaard deze maand twee dode baby’s gevonden. Op 8 oktober is er een lichaampje in een tas gevonden in een schuurtje aan de Schelde. Tijdens onderzoek dat hierop volgde blijkt een ander lichaampje te zijn aangetroffen in een woning in dezelfde straat.

Schuur

Buurtbewoners zeggen dat de eerste baby ongeveer één jaar oud was. Een buurtbewoonster deed de eerste vondst. De tas zou van van een dakloze vriendin zijn die wat spullen in de schuur van een bewoonster had opgeslagen. De tas zou al een jaar in de schuur hebben gestaan. Het babylichaampje zat in plastic verpakt. Daaromheen zaten dekens.

Verwantschap

De politie heeft de eerste vondst in belang van het onderzoek niet naar buiten gebracht omdat de politie eerst dna-onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) wilde laten doen.De beide betrokken vrouwen zijn niet de moeder van de baby. Of beide baby’s verwantschap hebben maakt de politie nog niet bekend. De genoemde dakloze vriendin, die als Madeleine B. zou zijn geïdentificeerd, zou zijn gedetineerd in verband met een aantal openstaande boetes en winkeldiefstal. Tegen het Algemeen Dagblad zei haar broer Manfred dat zijn zus vrijwillig dna afgestaan: ‘De vondst van een tweede baby is voor mij net zo’n grote verrassing als iedereen. De kindjes zijn niet van mijn zus, dat blijkt uit het dna-onderzoek. Ze is gelukkig vrijgepleit.’