Meer inzittenden in beschoten auto Amsterdam UPDATE

In de beschoten Range Rover zaten, naast de twee personen die om het leven zijn gekomen, nog een onbekend aantal passagiers. Dat hebben getuigen tegen de politie verklaard. Of het om een of meerdere personen gaat, is niet duidelijk. De politie wil graag met deze inzittenden in contact komen omdat zij mogelijk meer kunnen vertellen over de achtergrond van de schietpartij. Volgens Het Parool zijn de twee doden de 21-jarige Saïd en de 28-jarige Youssef uit Bos en Lommer.

Zij zijn bekenden van de politie, maar het is nog onduidelijk bij welke misdaden zij eerder betrokken waren. Saïd en Youssef zijn twee Amsterdammers met Marokkaanse origine. Volgens het Parool zouden er een of twee andere inzittenden in de klemgereden Range Rover hebben gezeten.

In de Audi A4, waarin de schutters zouden hebben gezeten, zaten volgens getuigen drie of vier personen. Zeker twee van hen zouden hebben geschoten met automatische wapens. Ze hebben vanuit de auto geschoten, maar zijn ook uitgestapt om de slachtoffers te voet te volgen.

De politie vermoedt dat de aanleiding van de schietpartij met drugs heeft te maken. De belangrijkste hint in die richting is de Range Rover van de slachtoffers. ‘Gezien het Frans kenteken van de gevonden auto denken wij daar al snel aan’, aldus een woordvoerder tegenover RTV Noord-Holland. ‘Zo’n peperdure auto zie je niet snel in die buurt.’

De politie zegt dat het nog niet duidelijk is of de dode en zwaargewonde man, die later is overleden, allebei het doelwit waren van de schietpartij, of dat zij op elkaar schoten.

Lees ook:

Liquidatie Amsterdam: Twee doden (VIDEO)