Twee doden op Curaçao na achtervolging

Op Curaçao is in de nacht van donderdag op vrijdag een wilde politieachtervolging geëindigd met twee doden. De politie nam volgens het Antilliaans Dagblad twintig vuurwapens en een voorraad marihuana in beslag.

St. Jorisbaai

Een zwarte Honda CRV met daarin acht inzittenden werd achtervolgd door politie-eenheden. Die waren gealarmeerd nadat rond 02.15 van de kustwacht een melding was ontvangen dat een boot vlak daarvoor een ‘drop’ had gedaan bij de St. Jorisbaai. Toen agenten bijna ter plaatse waren reed de zwarte Honda CRV hen met hoge snelheid tegemoet.

Vijf Glocks

Tijdens de achtervolging gooiden de inzittenden artikelen uit hun wagen. Tegen de muur van een huis aan de Kaminda Mitologia kwam de Honda tot stilstand. Twee inzittenden overleden, zes anderen raakten ernstig gewond. Eén van de doden is waarschijnlijk door een politiekogel omgekomen. Twee van de verdachten/slachtoffers zijn geboren in Santo Domingo en wonen op Curaçao. Vijf van de verdachten/slachtoffers zijn geboren in Venezuela. Van de verdachte die in kritieke toestand verkeert, is geen informatie, zo meldt de politie.

De politie heeft acht pistolen (5 Glocks, een Force 99, een FN en een Baretta Pietro) in beslag genomen, en ook twaalf revolvers, acht magazijnen met daarin verschillende kogels en 19 pakken marihuana.