Vluchtauto schietpartij Rotterdam was Audi (UPDATE4)

De politie zegt dat de daders van de schietpartij woensdagavond in Rotterdam-Beverwaard in Ridderkerk een vluchtauto hebben achtergelaten. Vannacht stond een auto in brand op de Kruisweg in Ridderkerk.

Audi

Getuigen zeiden al direct dat de schoten vanuit een donkere Audi zouden zijn gelost. De politie heeft de auto in beslag genomen en onderzoekt het voertuig. De Audi blijkt in de nacht van 16 op 17 december is gestolen de Cordell Hullplaats in Rotterdam-Ommoord.

De twee mannen die zijn geliquideerd in Rotterdam-Beverwaard zijn volgens verschillende media Giljomar (“Giba”) Henrietta en Lindomar (“Lindo”) Elisabeth. Henrietta woonde in een huis aan de Rhijnauwensingel waar de schietpartij plaatsvond. Elisabeth komt uit stadsdeel Spangen.

Beverwaard

Woensdagavond werden de twee rond 19.00 doodgeschoten in hun auto. Er is een lang salvo gelost uit een automatisch vuurwapen. Daarna is een auto met grote snelheid weggereden.

De slachtoffers zaten in een witte personenauto in een straat in de woonwijk Beverwaard, oostelijk van de A16 en de Brienennoordbrug. De slachtoffers zijn van Antilliaanse afkomst. De politie zegt dat de slachtoffers 25 en 26 jaar zijn.

De politie zegt dat de auto van de slachtoffers geparkeerd stond en dat de schoten zouden zijn afgevuurd vanuit een passerende auto.

In de woning waar de auto voor geparkeerd stond vond de politie een kogelinslag. De bewoner raakte niet gewond.

Gereanimeerd

Een man overleed direct aan zijn verwondingen. Het tweede slachtoffer is vergeefs nog gereanimeerd.

De politie heeft direct een grootschalig rechercheteam opgeroepen om het onderzoek naar de liquidaties uit te voeren. Het team was woensdagavond aan het werk in de omgeving van de Rhijnauwensingel. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Medewerkers van de afdeling forensische opsporing waren rond middernacht nog bezig met het veilig stellen van sporen.

Eerder dit jaar zijn in Rotterdam drie mensen geliquideerd.