Twee doden bij steekpartijen

Dit weekend zijn bij verschillende steekpartijen twee doden gevallen. Ook raakten verscheidene personen gewond. In Berlikum, Friesland, werd een man doodgestoken in een pension. In Reutum in de Achterhoek werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige man uit Winterswijk neergestoken op een terras van een eetcafé.  

Over de toedracht van de steekpartij gisteravond in Berlikum is nog niet veel bekend. Naast het dodelijke slachtoffer, een man van 43 jaar, raakte ook nog een 59-jarige man gewond. De politie heeft dezelfde avond nog een man van 56 jaar aangehouden. De identiteit van het slachtoffer en de verdachte zijn niet bekend gemaakt. Het incident vond plaats in pension Welgelegen aan de Wiersterdijk, een locatie met kamerverhuur voor alleenstaande dak- en thuislozen.

Camping

De steekpartij in Reutum vond plaats op het terras van eetcafé Antje en Billie, net buiten camping de Molenhof. Er viel één dode en drie mensen raakten gewond. De drie gewonde mannen zijn na behandeling in het ziekenhuis aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man en een 34-jarige man uit Enschede en een 25-jarige man uit Winterswijk. Daarnaast hield de politie ook een 35-jarige vrouw uit Enschede en een 43-jarige man uit Winterswijk aan.

De steekpartij ontstond tijdens de traditionele Bouwvak-barbecue nadat twee familie ruzie hadden gekregen