Twee domme criminelen en een schietkoffer

In de rubriek ‘Video van de Week’ hebben we dit keer een trage dief op een fiets, een bange overvaller en een handig stukje wapentuig, de zogenaamde ‘operational briefcase’. Kijken na de break.

Wij Nederlanders zijn snel en behendig op de fiets. Omdat we het van kleins af aan leren. Maar dat geldt niet voor iedereen in het buitenland. Zo zagen we deze week een onhandig fietsende dief uit Groot-Brittannië.

1. Dief op fiets

De man op de tweewieler probeert de inhoud van een geparkeerde Range Rover leeg te roven. Hij kan de buit nauwelijks dragen op zijn fiets en de Britse politie heeft hem in de gaten via de CCTV-camera die in de straat hangt. Twee agenten in een busje gaan hem aanhouden…

2. Mes tegen knuppel

Een Amerikaanse overvaller stormt een tankstation binnen met een bivakmuts en een mes. Hij bedreigt de kassier en wil geld. De kassier, een oudere man, laat zich niet afschrikken en pakt een knuppel onder de toonbank vandaan. En dan ontstaat een soort komische ninja-fight. De man met de knuppel wint. De andere knuppel neemt de benen.

3. Schietkoffer

De Heckler & Koch pistoolmitrailleur staat bekend om zijn degelijkheid. Net als bijvoorbeeld de UZI en de Kalasjnikov weigert hij zelden dienst. Als je hem dan ook nog inbouwt in een koffer, heb je een ideaal wapen om diplomaten te beveiligen, of een grote drugsbaas in stijl te bewaken. Operational briefcase heet zo’n ding. Dus naast de ‘plofkoffer’ hebben we nu ook de ‘schietkoffer’.