Twee explosies in één weekend bij woning in Almere

Twee explosies in één weekend bij woning in Almere

Bij een woning aan de Odeonstraat in Almere hebben vrijdag- en zaterdagnacht twee explosies plaatsgevonden. Beide keren raakte er niemand gewond. Wel ontstond er schade en brand en ook moest het wooncomplex ontruimd worden.

De eerste explosie vond vrijdagnacht rond 00.15 plaats bij de voordeur van een woning aan de Odeonstraat. Door de ontploffing raakte de deur beschadigd. Op het moment van de explosie waren er meerdere mensen in de woning, maar niemand raakte gewond.

Tweede explosie

Zaterdagnacht was dezelfde woning opnieuw doelwit. Rond 03.30 schrokken buurtbewoners wakker van een enorme knal. Door de explosie ontstond dit keer brand in de woning, waardoor het hele wooncomplex ontruimd moest worden. De twee personen in de getroffen woning vluchtten naar buiten maar bleven ongedeerd.

De politie doet uitgebreid onderzoek naar de zaak en het verband tussen de twee explosies. De politie meldt op zoek te zijn naar getuigen en camerabeelden van bijvoorbeeld een deurbel of dashcam. Er is nog niemand aangehouden.