Twee flinke wietplantages opgerold (VIDEO)

In Gelderland en Brabant zijn afgelopen dagen een paar aanzienlijke wietplantages opgerold. In Vlijmen (NB) werden 12 mensen aangehouden. In Groesbeek (GLD) ging het om een loods van 300 vierkante meter met 750 planten en 12.000 stekjes.

Na een melding trof de politie vanmorgen rond 12.00 uur een grote hennepkwekerij aan op de Pannenstraat in Groesbeek. Hij was gevestigd pal naast een grote supermarkt. Een medewerker van een energiemaatschappij kwam vanmorgen  met de melding dat er op dat adres een bijzondere meting werd geconstateerd. De politie ging ter plaatse en trof de hennepkwekerij aan.

Verrassing

Een flinke vangst was er ook gisteren in het Brabantse Vlijmen. Een arrestatieteam viel daar een loods binnen en hield 12 mannen aan. Ook vond de politie tientallen kilo’s hennep en cash geld. De loods lag al langer onder observatie. Voor het ‘verrassingseffect’ werd met een shovel de voordeur van de loods eruit geramd. De verdachten variëren in leeftijd van 29 tot 68 jaar en zijn allen afkomstig uit Brabant of Limburg.

Beelden: Iwan van Dun / Reality Photo Videoproductions

Auto’s en wapen

In en rond de loods werden verder ook nog 13 personenwagens aangetroffen. Deze zijn ook in beslag genomen en doorzocht. Daarbij werden nog enkele duizenden euro’s en verschillende luxe horloges gevonden. Tijdens de inval in de loods kreeg de politie ook nog informatie over een andere verdachte situatie. Daarom werd ook een auto gecontroleerd die een stukje verder geparkeerd stond. Daarin werd een vuurwapen aangetroffen.