Gemaskerde mannen geliquideerd in Marseille

In Marseille zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee gemaskerde en gewapende mannen geliquideerd. De twee werden rond 1 uur langs een snelweg rond een van de noordelijke wijken doodgeschoten. De twee werden later dood in hun auto gevonden. In de auto zouden twee automatische wapens zijn gevonden.

Wat de twee slachtoffers precies van plan waren, is niet duidelijk. De mannen zijn inmiddels geïdentificeerd maar de identiteit is nog niet bekend gemaakt. Op het terrein waar de auto met daarin de twee lichamen werden gevonden, zijn enkele tientallen hulzen van Kalasjnikovs gevonden. De slachtoffers zouden zijn geraakt in hun hoofd.

20 liquidaties

Het totaal van 2013 komt staat op 20 liquidaties in en rond de Zuid-Franse stad. De laatste liquidaties vonden plaats in november, toen een 24-jarige man in een taxi in zijn rug werd geschoten door Kalasjnikovs. De dag daarvoor was een man in een hinderlaag gereden. Ook hij kwam om het leven.

Torenhoog

Het aantal drugsgerelateerde liquidaties in Marseille is al jarenlang torenhoog. Vorig jaar kwamen 22 mensen om het leven in de strijd om drugsroutes. Ter vergelijking: vorige week meldde Elsevier dat in heel Nederland in totaal 13 liquidaties zijn gepleegd. Na die tijd werd er mogelijk nog een liquidatie in het criminele circuit gepleegd in Amsterdam.