Gewonde bij overval Utrecht

In de Utrechtse wijk Kanaleneiland hebben woensdagmiddag twee overvallers een man die hen wilde tegenhouden in het been geschoten. De rovers hadden drie vitrines van een juwelier leeggeroofd en zijn met onbekende buit verdwenen. De juwelierszaak bevindt zich in een Winkelcentrum Kanaleneiland. Toen de overvallers richting de uitgang renden probeerde een voorbijganger hen tegen te houden. 

(beeld RTV Utrecht)

In de korte worsteling die volgde schoot een overvaller hem in zijn been. Het bleek enkel een schampschot te zijn. Onbekend is of allebei de overvallers schoten. Er zouden meerdere schoten zijn gelost. In het winkelcentrum waren op dat moment veel mensen op de been. 

De overvallers kwamen schreeuwend de zaak binnen. Personeel kreeg opdracht op de grond te gaan liggen. Juwelier Ben de Vries werd in zijn gezicht gespoten. De Vries zei tegen RTV Utrecht dat de overvallers vooral voor gouden voorwerpen gingen. De precieze buit is niet bekend gemaakt. De overvallers vertrokken hoogstwaarschijnlijk op een rode scooter. Beide mannen droegen een blauwe regenjas met witte strepen en een rugtas.

‘Ik zit hier al 23 jaar en dit is voor mij de eerste keer dat op zo’n gewelddadige manier een overval heeft plaatsgevonden’, zeI de buurman, een schoenmaker, tegen RTV Utrecht.

Er zijn twee mensen kort aangehouden geweest. Op de Alexander de Grotelaan heeft de politie een scooter en twee wapens gevonden. 

Bouwmarkt

Rond 17.10 uur was er in Utrecht nog een overval, op de Steenovenweg. Een overvaller bedreigde daar een medewerker van een bouwmarkt. Hij liet een wapen zien en eiste geld. Daarna vluchtte hij weg. Getuigen gaven een signalement op van de overvaller en de politie zocht direct in de omgeving naar de verdachte.

Agenten zagen ongeveer een kwartier later in Oog in Al een man achterop een scooter zitten die aan het signalement voldeed. Na een achtervolging, konden de man en de bestuurder op de Lessinglaan – Everard Meysterlaan worden aangehouden. Ze zijn ingesloten. De zaak is in onderzoek.

Na beide overvallen zijn een helikopter en een speurhond ingezet en is ook Burgernetdeelnemers gevraagd om uit te kijken naar een verdachte.

Kinkerstraat

In Amsterdam is woensdagmorgen een juwelier in de Kinderstraat in Amsterdam-Oud-West overvallen. Ze gingen er met een onbekende hoeveelheid gouden armbanden vandoor. De juwelier rende nog achter de overvallers aan. Bij het Belgiëplein in Nieuw-West zijn de dieven ingerekend.

De juwelier deed aan AT5 zijn verhaal: