Twee gewonden bij schietpartij Amsterdam

Bij een schietpartij in Amsterdam zijn twee personen gewond geraakt. Zij zijn allebei aangehouden en aangemerkt als verdachte. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De politie vond een man op straat, de andere werd gevonden door een bloedspoor.

Dat spoor leidde naar een huis waar nog meer bloed en een wietkwekerij werd gevonden. Toen de politie bij het huis arriveerde, reed een auto snel weg. De eigenaar van de auto kon even later in Diemen aangehouden worden. Daarbij werd een waarschuwingsschot gelost.

De man was gewond aan zijn been, maar is niet geraakt door het schot van de politie. Het gaat om een Belg, hij is opgenomen in het ziekenhuis. De politie doet onderzoek in Diemen nadat een getuige meldde dat hij had gezien dat iemand iets uit een auto in de bosjes gooide. Het is niet zeker dat het om de verdachte gaat.

Het andere slachtoffer, een 37-jarige Amsterdammer, lag in de straat waar de schietpartij plaats had gevonden. Hij had schotwonden in zijn been en buik. Ook hij is in het ziekenhuis opgenomen.