Twee gewonden bij schietpartij buiten supporterscafé PSV

In de buurt van PSV-supporterscafé De Aftrap aan de Vonderweg in Eindhoven zijn zaterdagavond bij een schietpartij twee gewonden gevallen. Dit gebeurde rond 20.02, ruim een kwartier na de aftrap van PSV-AZ. Een man raakte zwaargewond aan zijn been door een schotwond.

Veel bloed

Een groot deel van de weg is afgezet door de politie. Volgens een fotograaf ter plekke lag er veel bloed op straat. Ook zouden er kogelhulzen zijn gevonden. Een man zou aan de overkant van de weg tegenover het supporterscafé met een schotwond in zijn been zijn gevonden. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De tweede gewonde is ter plekke in de ambulance behandeld. Ook verleenden agenten eerste hulp.

Harde kern

De schietpartij vond buiten het café plaats. Rond 20.30 stonden nog een aantal supporters naar de wedstrijd te kijken. De politie haalde rustig alle supporters naar buiten. Iedereen werd ondervraagd en van elke bezoeker werden de gegevens genoteerd. Stadionbar De Aftrap is de rest van de avond gesloten geweest. In het café komt veel fanatieke aanhang, waaronder veel supporters met een stadionverbod en leden van PSV Fans United, de officiële supportersclub.

“Ik schiet je kapot!”

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd vlakbij het café. Een getuige hoorde volgens BN De Stem een uur voor de schietpartij iemand op straat schreeuwen: “Ik schiet je kapot!” De vrouw is ondervraagd door de politie. Andere getuigen zeggen dat een cafégast buiten op het terras ruzie kreeg met een paar mensen. Die sloegen hem en gingen er vandoor. Een groep bezoekers zette vervolgens de achtervolging in, waarbij geschoten is op ongeveer 50 meter van De Aftrap. Een achtervolger zou daarbij in zijn been zijn geraakt.

Beveiligingscamera’s

Eerder dit jaar werden beveiligingscamera’s opgehangen in de buurt van de supporterskroeg. Burgemeester John Jorritsma nam dit besluit omdat het volgens de politie “risicovol gebied” is met slecht zicht op het café vlakbij het Philips Stadion. De politie ontdekte tijdens onderzoeken naar openlijke geweldpleging en een steekpartij dat het in 2016 geopende De Aftrap het zicht van cameratoezicht blokkeert.

Sporenonderzoek

De uitbater van het café zegt niets te hebben gezien van de vecht- en schietpartij. Er zijn nog geen mensen opgepakt. De politie deed sporenonderzoek op straat en op het terras.