Twee gewonden bij schietpartij in Amsterdam

Bij een schietpartij in een café in Amsterdam Oost zijn vrijdagavond twee gewonden gevallen. Het zou gaan om twee mannen uit Amsterdam van 32 en 48 jaar. De mannen zijn allebei naar het ziekenhuis vervoerd. De oudste had een schotwond in zijn been, de jongste is er het ergst aan toe.

Het is niet duidelijk hoe ernstig de verwondingen van de 32-jarige man zijn. Ook is niet bekend wat de aanleiding voor de schietpartij was. De regionale omroep AT5 meldt dat de schutter voor de schietpartij zijn auto voor de kroeg had geparkeerd, de kroeg binnenliep en enkele keren schoot.

Agenten raakten vluchtauto kwijt

De man zou direct naar buiten zijn gegaan, zich om hebben gedraaid en nog eens hebben geschoten. De kogel kwam in de muur van het café terecht. In totaal zou vijf of zes keer zijn geschoten. Volgens de getuigen had de schutter een ‘soort van jachtgeweer’. De man is daarop in zijn auto gestapt en weggereden. Het zou gaan om een donkere BMW.

 

Agenten zagen de auto later op de A10 rijden, maar raakten hem kwijt. In Amsterdam Zuidoost werd later een brandende auto gevonden. Volgens de politie gaat het mogelijk om de vluchtauto.