Dodelijke schietpartij in Ridderkerk (UPDATE7)

In Ridderkerk is zaterdagmiddag een schietpartij geweest waarbij één persoon is overleden en een andere zwaargewond is geraakt, zo meldt de politie. Rond 15.15 werd er een auto beschoten. Een 33-jarige man en een 32-jarige vrouw, allebei uit Rotterdam, zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij. Het slachtoffer is de 30-jarige Aziz Bastam uit Oud-Beijerland.

(beeld Joey Bremer)

Het incident gebeurde in de Amerstraat in Ridderkerk, op een parkeerplaats bij de Lidl. Na de schietpartij vluchtte het beschoten voertuig weg richting Rotterdam met de twee gewonden erin. De auto stopte 2 kilometer verderop op de Oostdijk in Rotterdam. Eén van de slachtoffers werd van daar met zware verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis.

Bekenden van de politie

Het dodelijke slachtoffer is de 30-jarige Aziz Bastam. Hij was de bijrijder. De 32-jarige Stefano, ook uit Oud-Beijerland, was de bestuurder en raakte zwaargewond. Beiden zijn bekenden van de politie. Het gaat vermoedelijk om een liquidatie of een uit de hand gelopen ripdeal.

Vrouw vrijgelaten

De politie zegt dat het onderzoek nog loopt. De 32-jarige vrouw is zondag vrijgelaten, maar blijft nog wel verdachte in het onderzoek.