Twee gewonden bij schietpartijen in Etten-Leur

Bij twee schietpartijen in het Noord-Brabantse Etten-Leur zijn vrijdagnacht twee gewonden gevallen. Eén van de twee slachtoffers is er ernstig aan toe. De twee verdachten en twee slachtoffers zijn aangehouden.


Zelf politie gebeld

De schietpartijen vonden plaats op De Havik en Putter, hemelsbreed zo’n 750 meter van elkaar. De 35-jarige man die op de Havik was neergeschoten, belde zelf rond 03.45 naar de politie. Vlak daarna was er een tweede schietpartij aan de Putter. De neergeschoten mannen zijn opgepakt en daarna in het ziekenhuis behandeld.

Verband

Aan de Putter trof de politie naast het 30-jarige slachtoffer nog twee mannen aan. Omdat ze niet goed konden verklaren wat ze daar deden, zijn ze aangehouden. De slachtoffers konden nog niet worden verhoord. Beiden waren nog aanspreekbaar toen ze werden gevonden, maar een van hen is er ernstig aan toe. De politie onderzoekt het verband tussen de schietpartijen en heeft de hele ochtend sporenonderzoek verricht bij de twee huizen.

Eerdere schietincidenten

Etten-Leur is de laatste jaren vaker het toonbeeld van vuurwapengeweld. Zo waren er in 2017 twee schietpartijen. In april was er een mislukte liquidatiepoging bij het Esso-tankstation langs de A58 waarbij een slachtoffer schotwonden opliep. In augustus was er een schietincident op de Deken Koopmanslaan waarbij geen gewonden vielen, maar wel een verdachte werd aangehouden.

In april 2018 werden twee mannen opgepakt die met een alarmpistool hadden geschoten aan de Wielewaal in Etten-Leur. Ook werd dezelfde maand Piet S. (42) uit Etten-Leur opnieuw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij in Breda op 6 januari 2017 waarbij de 60-jarige Peter van der Linde om het leven kwam.

Drugslabs

Daarnaast werden er de afgelopen jaren in Etten-Leur meerdere drugslabs en wietkwekerijen opgerold. Ook werd drie jaar geleden 850 kilo speed gevonden bij een transportbedrijf in de plaats.