Twee gewonden door schoten in Geleen

Veel vuurwapengeweld in Limburg zondagnacht. In Geleen werden twee personen neergeschoten. In Roermond vond een gewapende overval plaats. Alle daders konden ontkomen.

Schoten

De schoten vielen om zeven uur vanmorgen aan de Rijksweg Zuid in Geleen, in de straat waar twee personen, een man en een vrouw, woonden. De politie meldt dat er na het schietincident een auto weg is gereden, die tot nu toe spoorloos is.

Verwondingen

De twee slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Over de ernst van de verwondingen heeft de politie niet meer informatie. Na de schietpartij kwam een trauma-helicopter ter plekke voor medische hulp.

De politie heeft de omgeving afgezet en is een onderzoek gestart. Ze vraagt getuigen om contact op te nemen.

Kijk hier voor beelden van de plaats delict op de website van Het Belang van Limburg.

Gewapende overval

In de nacht van zaterdag op zondag heeft ook een gewapende overval plaatsgevonden op een woning aan het Zonnedauwhof in Roermond. Even na half drie kwamen drie mannen de woning binnen waar op dat moment meerdere mensen aanwezig waren. De personen in het huis werden bedreigd, waarna de daders er onder andere met geld vandoor gingen.
De recherche is inmiddels met een onderzoek gestart. Meer details over de overval kan de politie op dit momen nog niet verstrekken. Van de daders ontbreekt vooralsnog elk spoor.