Twee gewonden en drie arrestaties na ontvoeringspoging in Zoeterwoude (UPDATE)

In Zoeterwoude (tussen Leiden en Zoetermeer) zijn vrijdagavond zes mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij een mishandeling en mogelijke ontvoering. Bij de aanhouding loste een agent een waarschuwingsschot. Agenten hebben één slachtoffer van de mishandeling aangetroffen. Daarnaast is een toevallig passerende fietser aangereden tijdens de vluchtpoging van een verdachte.

Fietser

Een getuige belde gisteren rond 21.00 de politie over een verdachte situatie in de bosjes aan de Aziëlaan. Bij aankomst zagen agenten drie mannen staan, die direct op de vlucht sloegen. Een van hen probeerde te ontkomen met de auto, daarbij raakte hij een passerende fietser.

Deze drie mannen zijn aangehouden. Bij de aanhouding is een waarschuwingsschot gelost door een agent. Op de locatie waar ze stonden troffen de agenten een slachtoffer aan. Dat was een 28-jarige man uit Naaldwijk. Hij is gewond vervoerd naar het ziekenhuis. Ook de fietser was gewond en is vervoerd naar het ziekenhuis.

Voertuig

Niet veel later zagen agenten uit de richting van de plaats delict een mogelijk verdachte auto aanrijden. In die auto zaten drie mannen. Ook zij zijn aangehouden als verdachten.

De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd en welke relatie er is tussen de zes verdachten en het slachtoffer. In dit stadium van het onderzoek wil de politie niets naders zeggen. Alle verdachten zitten nog vast en worden gehoord. Hun identiteit moet nog worden vastgesteld.