Mislukte liquidatie in Amstelveen (UPDATE6)

In Amstelveen zijn een man (55) en zijn dochter (17) neergeschoten op straat met een automatisch vuurwapen. De slachtoffers zijn lichtgewond naar een ziekenhuis gebracht. Een betrouwbare bron meldt aan Crimesite dat het wapen weigerde waarna de daders op de vlucht sloegen.

Ziekenhuis

De politie zou op zoek zijn naar twee verdachten. Het incident gebeurde op De Grote Wielen, in Amstelveen-Westwijk, in het zuidwesten van de gemeente.

Slachtoffers zouden een man en een vrouw zijn uit hetzelfde gezin, aldus de politie. De slachtoffers zijn lichtgewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Bekende

Een betrouwbare bron meldt aan Crimesite dat het slachtoffer Ahmet G. is, een man van Turkse afkomst. G. werd geraakt in zijn knieën, zijn dochtertje in de voet. Doordat het vuurwapen weigerde ontsnapten de slachtoffers aan de dood. G. is een bekende van de politie.

Hij kwam aan het einde van de jaren negentig voor in onderzoeken met de in 2007 geliquideerde Nedim Imaç (zie ook hier). Later kwam hij in beeld in grote onderzoeken naar cocaïnehandel. G. wordt gezien als een grote naam in het milieu. Dat ontkent zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers, hij zegt dat G. momenteel verdachte is in een zaak met enkele kilo’s cocaïne.

Handgranaten

De schietpartij vond plaats kort na het middaguur. In verband met mogelijk achtergebleven explosieven deed de politie zaterdagmiddag nog extra onderzoek met het Team Explosieven. Er werd uiteindelijk geen explosief gevonden.

De De Telegraaf schrijft dat de naam van G. voorkomt in recente politieonderzoeken naar aanslagen met en het achterlaten van handgranaten op adressen in Amsterdam. De krant schrijft dat getuigen zeggen dat een gewapende man de woning van Ahmet G. in Amstelveen binnen was binnengedrongen.