Dode na schietpartij Amsterdam (VIDEO) (UPDATE)

Bij een schietpartij op de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West is in de nacht van vrijdag op zaterdag een man doodgeschoten en is er één gewonde gevallen. De schietpartij gebeurde rond 03.45 op de hoek van de Admiraal de Ruijterweg. Volgens AT5 werd een man op straat onder vuur genomen.

Omstander

Deze zou door meerdere kogels zijn getroffen en moest worden gereanimeerd door ambulancepersoneel. Een ander slachtoffer was vermoedelijk een omstander. Hij zou zijn geraakt in zijn been. De twee slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis, waar één van hen is overleden. AT5 meldt dat er meerdere mensen getuige van de schietpartij waren.

Verdachte

Getuigen zeiden tegen AT5 dat de vermoedelijke dader er op een witte Vespa vandoor zou zijn gegaan in de richting van het Mercatorplein. Er is gezocht met onder meer een politiehelikopter. Bij het Rembrandtpark is de scooter klemgereden. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau.

UPDATE zondagochtend: volgens Vlinderscrime is het slachtoffer Hakan Arabas (44) uit Haarlem. Het Parool meldt dat zijn identiteit eveneens door verscheidene bronnen is bevestigd. Hij zou niet bekend staan als crimineel. Arabas zou na een ruzie naar buiten zijn gelopen en daar zijn doodgeschoten.