Twee jaar cel en tbs voor aanrandingen

De 41-jarige Ferdinand K. uit Utrecht is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Hij heeft vorig jaar zes vrouwen aangerand in Utrecht. K. is twee keer eerder veroordeeld voor zedendelicten die hij eind jaren negentig had gepleegd. Hij werd toen negen jaar behandeld. 

Nadat hij zijn baan en vriendin was kwijtgeraakt, ging K. weer in de fout. Na cafébezoek met de nodige alcohol achtervolgde hij zes keer een vrouw op de fiets. Bij hun huis hield hij ze tegen en betastte hij hun geslachtsdelen. In één geval ging hij veel verder.

Pieter Baan Centrum

In 2000 concludeerden gedragsdeskundigen van het Pieter Baan Centrum dat er toentertijd sprake was van een persoonlijkheidsstoornis bij de man. Ondanks dat de man in zijn huidige strafzaak weigerde mee te werken aan een onderzoek oordeelde de rechtbank dat hij ook ten tijde van het plegen van de aanrandingen in 2015 nog leed aan een persoonlijkheidsstoornis. De rechtbank baseert haar conclusie mede op rapportages van deskundigen uit het verleden en de overeenkomsten tussen de oude feiten en de feiten in 2015. Vandaar ook dat de man tbs kreeg opgelegd.