Twee jaar cel voor afdreigen geld in huis

De rechtbank in Den Bosch heeft een 22-jarige man uit Kerkdriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor afpersing. Hij hield een man onder schot met een vuurwapen en dwong hem op zijn computer 10.000 euro over te maken naar zijn bankrekening.

De verdachte ging in december 2018 samen met een ander naar een woning in Den Bosch om een auto aan de bewoner te verkopen. De verdachte en de man kwamen een prijs overeen van 25.000 euro . De verdachte zei vervolgens dat de man daarnaast nog een boete van 25.000 euro moest betalen omdat hij een auto van hem zou hebben gestolen.

Toen het slachtoffer weigerde te betalen, haalde de verdachte een vuurwapen tevoorschijn. Er ontstond een worsteling waarbij de man probeerde het vuurwapen af te pakken, maar dat lukte niet. Daarna maakte hij, onder dreiging van het vuurwapen, 10.000 euro over naar de bankrekening van de verdachte.

De rechtbank zegt er rekening mee te houden dat de verdachte een vuurwapen gebruikte en dreigde op een plek waar het slachtoffer zich veilig waande.

Zie het vonnis.