Twee jaar cel voor overval in politie-uniform

De rechtbank Den Haag heeft vier mannen uit Rotterdam en Den Haag veroordeeld tot gevangenisstraffen van vierentwintig maanden en achttien maanden voor een overval op een vrachtwagen van PostNL. Dat gebeurde op industrieterrein Forepark in Den Haag, op 3 februari van dit jaar. Twee van de overvallers waren gekleed in politie-uniform.

Cocaïne

Ze zeiden tegen de chauffeur van de vrachtwagen dat de lading gecontroleerd zou worden op de aanwezigheid van cocaïne. De chauffeur werd tegen een wand van de laadruimte geduwd, gefouilleerd en na afloop opgesloten in de laadruimte. Bij de overval zijn grote hoeveelheden telefoons, computers en schoenen buitgemaakt.

De daders reden in auto’s met gestolen kentekenplaten. De vier zijn in juni van dit jaar aangehouden. Eén van hen zat al vast op verdenking van het plegen van een overval.

​Vertrouwen

De rechtbank vindt dat burgers moeten kunnen vertrouwen op personen in politie-uniform. Dat de verdachten dit vertrouwen hebben beschaamd rekent de rechtbank hen zwaar aan.

De twee mannen met politie-uniform hadden een groter aandeel in de overval dan de andere twee. Ze zijn allebei veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden. De andere twee krijgen 18 maanden waarvan 9 maanden voorwaardelijk.

Alle vier moeten ze aan een van de slachtoffers een schadevergoeding betalen van ruim 54.000 euro.