Twee jaar cel voor plannen overval

De criminelen Glotwich “Glotje” S. (34) en Quincy S. (33) hebben van de rechtbank in Amsterdam  respectievelijk twee jaar en 23 maanden cel gekregen voor het voorbereiden van een gewapende overval op de woning van een makelaar en cocaïnehandelaar, in Amsterdam-Geuzenveld in 2013. Dat schrijft Het Parool.

Getipt

De mannen wilden een woning van de Amsterdams-Colombiaanse Aura C. aan de Marchanthof overvallen. Zij gebruikte dat huis met een groepje Colombianen voor grootschalige cocaïnehandel. Een man in die groep had S. en S. getipt over de aanwezigheid in de woning van vijf ton cash.

Aura C. is dit jaar veroordeeld tot 4,5 jaar cel na een eis van acht jaar.

Zware ding

De rechtbank hoort in afgeluisterde telefoongesprekken de verdachten overleggen over vuurwapens, hoewel ze spreken in versluierde taal (b.v. ‘een zware ding’). Ook werd er onderling afgesproken dat er tijdens de actie wel geslagen mocht worden maar niet zo hard dat de ambulance er aan te pas moest komen.

Na hun aanhouding werd er ook een plattegrond van Aura C.’s woning gevonden.

Ten Katestraat

Glotwich S. moet nu ook nog 1158 dagen uitzitten van zijn ‘voorwaardelijke invrijheidsstelling’ na een oude straf. Hij is recent ook veroordeeld tot zestien jaar cel voor het doodschieten van een toevallige passant in de Ten Katestraat in Amsterdam-West op 11 november 2016.

Quincy S. zit momenteel vast voor de verdenking van het doodschieten van een passant tijdens een liquidatiepoging in de De Clercqstraat in Amsterdam-West op 13 mei 2015. In dat proces wordt hij ook verdacht van voorbereiden van een moord op een crimineel in Almere. De inhoudelijke behandeling in die zaak is mogelijk later dit jaar.