Twee langer vast om geweld

Donderdag heeft de rechter-commissaris twee minderjarige verdachten van de openlijke geweldpleging van afgelopen vrijdag voor twee weken in bewaring gesteld. Dat is gebeurd in het belang van het onderzoek. In Gulpen raakte vrijdag een 19-jarige jongen uit Mechelen ernstig gewond. Volgens de rechter-commissaris zullen de twee wel op enig moment tijdens de bewaring geschorst worden.

 

Vuistslag

De twee verdachten zijn 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Voerendaal. Over de aanleiding van het incident is inmiddels meer duidelijkheid. Het lijkt erop dat de jongen na een vuistslag ongelukkig terecht is gekomen, met de ernstige verwonding tot gevolg. Alle betrokkenen bij het incident waren stevig onder invloed van alcohol. Een woordenwisseling ging vooraf aan het incident.

Drie in hechtenis

Er zijn zeven verdachten in beeld. Volgens de politie hebben er drie verdachten geweld gebruikt. De verdachten die in voorlopige hechtenis zitten worden verdacht van openlijke geweldpleging met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. Vijf jongeren zijn aangehouden en inmiddels zijn er drie in bewaring gesteld. De overige verdachten zijn gehoord en in vrijheid gesteld, maar blijven verdachte.