Twee man vast om cokeimport

Begin vorige maand heeft de Douane in Rotterdam 42 kilo cocaïne aangetroffen in een brandstoftank van een personenauto. Dat heeft het Rotterdamse parket donderdagavond bekendgemaakt.

Range Rover

De auto was een luxe Range Rover, afkomstig uit Curaçao en bestemd voor een bedrijf uit Rotterdam. De drugs waren verpakt in 45 pakketten en werden aangetroffen bij een reguliere controle. Naar aanleiding van de vondst is het HARC-team, onder leiding van het OM, een opsporingsonderzoek gestart.

Waddinxveen

Nadat de auto vanuit de haven werd opgehaald is deze verplaatst naar een garagebox in Waddinxveen. Daar is de auto op 17 maart door de politie in beslag genomen.

Drie dagen later, op dinsdag 20 maart, is een eerste verdachte aangehouden. Dat was de ontvanger van de auto. Diezelfde week, op 22 maart, zijn bij een inval in een garagebedrijf in Rotterdam Zuid twee andere verdachten aangehouden. Deze twee mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de import van het voertuig met de verdovende middelen.

Twee Rotterdammers vast

In totaal gaat het om drie Rotterdamse verdachten, mannen van 34, 38 en 52 jaar. Twee van hen zitten voorlopig vast, de derde is geschorst maar blijft wel verdachte in het onderzoek. De drugs zijn direct vernietigd.

Het onderzoek van het HARC-team, een samenwerkingsverband van politie, Douane, FIOD en OM, loopt nog.