Twee mannen aangehouden bij crystal meth-lab

De politie heeft donderdagavond in Boekelo twee mannen aangehouden die worden verdacht van het produceren van crystal meth. Ze nam ook drugsvaten en ketels in beslag.

Foto: Politie

Crystal meth

Twee mannen zijn gisteravond in Boekelo aangehouden bij een groot crystal meth-lab, laat de politie vrijdag weten. De hoofdverdachte, een 31-jarige man uit Geldrop, wordt verdacht van drugshandel en het produceren van harddrugs.

Onderzoek

Vorig jaar juni kwam de politie de hoofdverdachte op het spoor, nadat er in Nuenen een lab werd aangetroffen dat niet meer in werking was. Onderzoek leidde rechercheurs uiteindelijk naar Groningen, Hengelo en Boekelo.

Donderdagmiddag vond op verschillende plekken in het land een actie plaats, waarbij het drugslab in Boekelo werd ontmanteld, een woning in Groningen doorzocht en een garagebox in Nistelrode bekeken.

In beslag

In een bedrijfspand aan de Plooij in Boekelo vond de politie een volledig in werking zijnd crystal meth-lab. Hier lag zo’n 30 tot 40 kilo crystal meth, met daarbij meerdere drugsvaten en een ketel. Deze werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Bij het lab werden de verdachten aangehouden.

Ketel

De hoofdverdachte maakte regelmatig gebruik van de woning in Groningen. Daar zijn ‘waardevolle spullen’ afgepakt, aldus de politie.

Tot slot werden in de garagebox in Nistelrode meerdere materialen aangetroffen voor de productie van drugs, waaronder een ketel en gasflessen.

De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.