Mogelijk dumpten mannen Heulmeisje

De politie heeft dinsdag bekend gemaakt dat het nooit geïdentificeerde meisje dat in 1976 dood werd gevonden bij parkeerplaats De Heul langs de A12 bij Maarsbergen, daar is achtergelaten door twee mannen. Toen waren ze in de leeftijd tussen de 30 en 40 jaar oud. Een anonieme tipgever heeft vorig jaar de politie hierover ingeseind. Vanavond komt deze zaak aan de orde in Opsporing Verzocht.

Gedumpt

De tipgever zei ook dat veel mensen wisten dat het Heulmeisje door twee mannen is gedumpt. De politie heeft na een uitzending van het televisieprogramma Vermist in 2006 ook nieuwe informatie binnengekregen. Mogelijk wordt hierdoor de identiteit van het meisje achterhaald. In juni van dit jaar zijn ten behoeve nader onderzoek stoffelijke resten van het meisje opgegraven.

XY Ungelöst

Een woordvoerder van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) legt vanavond in Opsporing Verzocht uit hoe bepaalde informatie over het meisje is achterhaald. Woensdag besteedt ook het Duitse opsporingsprogramma Aktenzeichen XY Ungelöst aandacht aan de zaak. De politie hoopt dat meer mensen zich nu met informatie over het zogenoemde Heulmeisje melden.

Verenigde Staten

Het Heulmeisje was rond de 16 jaar of zelfs jonger toen ze werd vermoord. Jarenlang werd gedacht dat het meisje de vermiste Monique Jacobse is. In 2006 bleek zij in de Verenigde Staten te wonen en werd de zoektocht naar de ware identiteit van het Heulmeisje opnieuw gestart.